Frase de la setmana!

FRASE DE LA SETMANA:

"No hay maestro que no pueda ser discípulo"

Baltasar Gracián y Morales (1601-1658) escritor espanyol del Segle d'Or.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

Internet segura


Al llarg de tota aquesta setmana, hem estat informant-nos  sobre el Ciberassetjament a la caçera  d'InternetSegura. Aquesta cacera està composta per dues tasques. 

La primera tracta d'obtenir informació a través de dos enllaços i un vídeo del Ciberassetjament. L'assetjament escolar o bulling sempre ha estat presents en la societat, ja sigui física o psicologicament, però amb les tecnologies 2.0 aquest tipus d'assetjament és més difícil de detectar ja que moltes vegades es fa de forma anònima i els menors no sempre estan acompanyats mentre utilitzen l'ordinador, el mòbil...
Creiem que la informació d'aquestes pagines webs és molt útil per els infants que es troben en aquestes situacions o que coneixen a infants que pateixen aquets tipos d' assetjament, ja que encara que semblen molt evidents en aquestes situacions la por al que pensaran et pot bloquejar.

A més, dins del vídeo adjuntat en aquesta pàgina, reflecteix com una noia està sent assetjada per internet. Ens mostra com ella es crea un perfil en una xarxa social, i els seus contactes comencen a insultar-la i a penjar imatges modificades, per tal de discriminar-la. Com és normal, ella es sent afectada i per sort acaba fent lo correcte, denunciar-ho.

Com a educadores, el nostre paper és fonamental de cara a detectar aquest tipus d'assetjament, ja que passem moltes hores amb els infants, i la nostra funció no solament és educativa, sinó que també ens centrem en el creixement maduratiu de l'infant i en ajudar-los  sempre que ens adonem que alguna cosa no funciona correctament.



Per la segona tasca hem preparat un vídeo sobre el ciberassetjament.

dijous, 20 d’octubre del 2011

La cacera del Tresor

Durant aquesta setmana hem estat realitzat una entretinguda cacera del tresor.
Vols saber què són els codis QR i per a què serveixen?? Fes clic a l'enllaç i aprèn mentre et diverteixes!

dijous, 13 d’octubre del 2011

Social Media Revolution

Desprès de parlar a classe sobre les xarxes socials, hem visualitzat un video al youtube sobre l'impacte que tenen aquestes a la societat d'avui en dia. A partir d'un seguit de dades que ens proporciona el video, podem destacar que les tecnologies tenen actualment un paper força principal en diversos àmbits com per exemple la feina, les escoles o a nivell personal i quotidià.
També ens ha proporcionat dades força impactants com per exemple que si Facebook fos un país, seria el 3r més poblat del món ja que és utilitzat per molta diversitat de la població i per diverses utilitats
.

Tot i que a primera vista les xarxes són unes bones eines per a les relacions, en el fons, s'estan perdent qualitats a l'hora de comunicar-se verbalment o en el llenguatge corporal. Hi ha vegades que fins i tot la gent manté una relació d'amistat via xarxes socials, però que a l'hora de veure's poden arribar a ser incapaces de creuar i compartir alguna paraula.
Creiem que tots el suports tecnològics, sempre i quan se'ls hi faci un ús correcte, són positius; ens permeten mantenir contacte amb persones, ens ajuden amb l'estudi, en el temps d'oci, a les feines... però hem de tenir en compte que a vegades abusem d'aquets suports i com a conceqüència es perden les relacions més personals,de tu a tu.

Per tant, hem de tenir consciència de que aquestes eines de comunicació són molt útils però les hem d'utilitzar de forma correcte i mesurada.





dimarts, 4 d’octubre del 2011

Pechacuxa

Aquesta és la primera pràctica que em fet com a grup i que ha consistit en fer un Pechacuxa, que es tracta d'una projecció de 10 diapositives d'una durada de 20 segons cada una, amb la finalitat de presentar-nos com agrup i d'aquesta manera anar-nos coneixent més entre tots. 

Presentació

Hola, som el grup de les “futures educadores format per l’Anna Coba, la Cristina Peris, la Clara Ràfols i la Laia Roig.

Em dic Anna Coba Frutos i sóc la primera component del grup de les "futures educadores". Tinc 19 anys i sóc estudiant de primer del grau d'Educació Infantil. He accedit a la Universitat Rovira i Virgili després de cursar el batxillerat humanístic a l'institut IES Torredembarra, a Torredembarra, poble on resideixo des dels 8 anys.


Com a segona component del grup, sóc la Cristina Peris Cortés.
Visc a la Gornal, un poble de Vilafranca del Penedès, però durant el curs acadèmic visc a Tarragona ciutat. Estudio primer del grau d'educació social, i anteriorment vaig fer el CFGS en Tècnic en Integració Social, ja que sempre m'ha agradat molt l’àmbit de l'educació social i actualment faig substitucions a un centre d' acollida de Tarragona.


Jo, la tercera component del grup, sóc la Clara Ràfols. Tinc 19 anys i estic estudiant el grau d’Educació infantil. Visc a Vilanova i la Geltrú i he cursat batxillerat humanístic a l’IES Dolors Mallafré i Ros a la mateixa ciutat on visc. Durant el curs passat vaig fer un CFGS d’Educació infantil gràcies al qual vaig tenir l’oportunitat de realitzar un seguit d’hores de pràctiques a una escola bressol, de la qual m’he emportat  una gratificant experiència i sobretot una gran motivació personal de cara als meus objectius i metes per arribar a fer el que sempre he desitjat.


I la a quarta i última component, sóc jo, la Laia Roig. Sóc de Reus i tinc 20 anys. Vaig fer el batxillerat tecnològic i després vaig accedir al CFGS d’Educació Infantil, per tal de poder accedir al Grau d'Educació Primària que estic cursant ara.


Durant aquest primer mòdul treballarem en l’àmbit de música i so ja que és el tema que ens ha despertat  més interès i curiositat per descobrir.
Un dels principals motius pels que tenim interès i motivació per aprofundir en  aquest tema és perquè considerem que la música és una eina de treball molt útil, lúdica, pràctica i divertida sobretot si ens dirigim en l’àmbit pel qual ens estem formant:  l’educació. És per això que tenim un especial interès per descobrir noves eines de treball i d’utilització d’aquests recursos com és la música, per tal de potenciar els nostres coneixements i poder-los posar en pràctica de cara a un futur com a docents.

Les nostres expectatives i objectius envers aquest crèdit són aprendre a utilitzar i familiaritzar-nos amb noves eines de treball i programes que desconeixem, amb la finalitat de poder-les aplicar i utilitzar sobretot a l’hora d’exercir com a docents.