La setmana passada la classe d'Habilitats Comunicatives la vam dedicar a un nou tema: el so. Ens va fer molta il·lusió perquè va ser el tema que vam escollir la primera setmana de curs i al qual ja vam dedicar una entrada al bloc. Creiem que la música i el so en les TIC són eines de treball molt útils i a la vegada pràctiques i divertides.
Cada vegada més, la música s'està estenent a altres àmbits de l'educació. No solament s'imparteix a l'assignatura d'expressió musical sinó que la podem trobar en altres matèries com per exemple en les ciències socials i naturals on podríem escoltar sons tant de la natura com dels animals, en l'aprenentatge de noves llengües potenciant la correcta expressió i pronunciació, en classes d'educació física marcant un ritme per determinades activitats o en l'àmbit més lúdic a l'hora d'explicar contes o cantar i aprendre cançons.
Amés, vam estar parlant sobre el Podcast, que són fitxers que es penjen a internet ja siguin imatges, vídeos o sons. Aquests arxius es poden descarregar al nostre ordinador o dispositius mòbils, i els podem escoltar on vulguem i quan vulguem. El més habitual és trobar vídeos, sons, programes de ràdio.. Per exemple, podem descarregar-nos el nostre programa preferit de la ràdio i escoltar-lo al vespre durant el camí de tornada a casa.
El Podcast, com hem dit anteriorment sobre la música i el so, és un recurs de gran utilitat en quant a l'educació, ja que podem disposar de qualsevol arxiu (sempre que tinguem connexió a internet) que tinguem descarregat en tot moment. Ens permet millorar tant l'expressió oral com la comprensió de manera entretinguda pels infants ja que s'utilitzen noves eines més atractives i motivadores que capten l'atenció dels nens i nenes.
Si és del vostre interès, feu clic aquí per descobrir podcast's en català.
També podeu respondre una petita enquesta sobre els podcast!!
També podeu respondre una petita enquesta sobre els podcast!!
Per altra banda, també hem après a crear un avatar (Voki). Consta d’un personatge virtual que es mou i parla.
És una eina molt interessant a l'educació, ja que com bé hem esmentat anteriorment aquest personatge dirà el que nosaltres vulguem, ja sigui a través d'unes veus que podem escollir a l'hora de crear-lo o simplement gravant amb el mateix micro de l'ordinador la nostra veu. Va molt bé sobretot a les àrees de llenguatge per tal de millorar i interioritzar la pronunciació. Amés, també el podem utilitzar en moltes altres àrees educatives ja que és una manera diferent i entretinguda d'aprendre i de fer una introducció a una nova matèria.
La creació d'aquests avatars és molt simple. Existeix una pàgina web destinada a la seva creació, i seguint els passos que et marca, en tan sols uns minuts podràs crear el teu propi avatar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada